Top
 

Nagrade

Silver award Baku int tourism film za 2016

Temeljni cilj ZAGREB TOURFILM FESTIVALA jest nagraditi film i audiovizualnu produkciju koja promovira turizam u sljedećim aspektima: turistička destinacija (grad,regija, zemlja), avanturistički turizam, ekstremni sportovi, sportski turizam (skijanje, planinarenje, biciklizam…), nautički turizam, hoteli i resorti, ljudi, kultura i tradicija, religijski turizam, ruralni turizam, kongresni turizam Cilj nam je i posebno nagraditi filmove koji promoviraju Hrvatsku kao turističku destinaciju. Željeli bismo educirati i motivirati turističke djelatnike da na pravi način promoviraju destinaciju obraćajući se ciljanim skupinama te omogućiti svim zainteresiranima da prate najnovije trendove. Isto tako želimo potaknuti mlade da uđu u svijet turizma – kao njegovi promotori ili jednostavno kao turistički djelatnici.

The best Croatian film 2017 up to 3 minutes

1st place
POREČ – YOU COMPLETE US

3rd place
SHARE ISTRIA: INVITATION 2016

O nagradi

Promotivni video spot “Share Istria Invitation 2016” Turističke zajednice Istarske županije dobio je srebrnu nagradu u kategoriji reklamnih spotova na trećem Međunarodnom festivalu turističkog filma u Azerbajdžanu, održanom od 1. do 4. lipnja, i to u konkurenciji među 400 prijavljenih filmova. Nagradu je u glavnom gradu Bakuu preuzeo direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević, ujedno redatelj, scenarist i producent filma.

Spot Share Istria atraktivna je video pozivnica u trajanju od jedne minute kojom TZ Istarske županije promovira veliku kampanju Share Istria, a snimanje, režiju fotografije i montažu potpisuje Rose Art.

Ova je međunarodna pozivnica bila namijenjena influencerima, opinion leaderima, blogerima, putopiscima i autorima na društvenim mrežama da se prijave i osvoje sedmodnevni odmor u Istri uz itinerere koji uključuju najbolje lokalne kulturne i prirodne atrakcije, događaje i gastronomske užitke. Spot dočarava raznovrsne doživljaje i događanja koje nudi sudjelovanje u projektu Share Istria, s ciljem da dobitnici svoje doživljaje za vrijeme boravka u Istri podijele sa svojim obožavateljima i sljedbenicima na društvenim mrežama.

Zlato u kategoriji reklamnih spotova u Bakuu osvojio je poljski film “Poland’s riviera”, dok je Grand Prix festivala uručen za kratki film “Dubrovnik and time”. Baku International Tourism Film Festival (BITFF) je kao neprofitna kulturna manifestacija ustanovljena 2013. godine s ciljem promocije filmova o različitim segmentima turizma, uz izdvajanje najuspješnijih uradaka koji promoviraju domaći i međunarodni turizam i njihove autore.

Uz natjecateljski dio programa, tijekom festivala održavaju se i brojni seminari, okrugli stolovi, kao dio susreta filmskih i turističkih djelatnika radi razmjene iskustava. Festival pridonosi i pronalaženju šire međunarodne publike na temu turizma te istovremeno privlači pozornost na turistički potencijal Azerbajdžana kao jednog od međunarodnih središta povijesnog i kulturnog nasljeđa.

Nagrade se dodjeljuju u sedam kategorija, a osim kategorije Reklame u kojoj je nagradu odnijela i TZ Istarske županije, tu su još nagrade za kategoriju Zemlja, regija, grad, Kultura i tradicija, Ekstremni turizam, Ekološki turizam te TV izvješća i Nacionalna nagrada.

Baku Film Festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Republike Azerbajdžan i član je međunardonog udruženja International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT) čije je sjedište u Beču.

Top